Chef Training
RATIONAL oktatások

Oktatások, Tréningek

RATIONAL betanító Chef-ként, az éttermekbe eljutva, a kiállításokon az érdeklődőkkel találkozva, és beszélgetve, telefonhívásokra, email-ekre válaszolva az a tapasztalatom, hogy ezeknek az intelligens főzőberendezéseknek a tulajdonosai, felhasználói nem rendelkeznek átfogó ismeretanyaggal a géphasználat, és egyáltalán a lehetőségeikkel kapcsolatban.

Sokszor azt látom, hogy manuális üzemmódban használják ezeket az intelligens főzőrendszereket, így nem tudják kihasználni a berendezésekben leledző intelligenciát. Nem tudnak költségeket, időt, energiát spórolni, és ami ennél is szomorúbb, hogy az elkészült ételek minősége is sokszor kifogásolható.

Alapvetően két szituációt különböztethetünk meg, a szakácsok nem tudják használni, vagy nem merik használni a berendezéseket. Bár találkoztam már olyan extrém esettel is, ahol féltények voltak a berendezések tudására. De maradjunk az előbb említett két normál esetnél.

Ezek a berendezések nagyon komoly segítségek egy konyha mindennapi életében, rugalmasságukkal, gyorsaságukkal, és az elkészített minőséggel. Ha ki tudjuk használni ezeket a lehetőségeket! A Chef/szakács akkor boldog, ha gyorsan, rugalmasan, felügyelet nélkül, kifogástalan minőségben készítheti el az ételeket. Az étterem tulajdonosoknak pedig fontos a működési költségek alacsonyan tartása. Ez a két szempont is sokszor ütközik egymással.

Szeretném megmutatni, hogy ezek a szempontok tökéletesen megférnek egymás mellett. Lehet boldog a konyha, és lehet elégedett a tulajdonos. A konyháról gyorsan, kifogástalan minőségben érkeznek az ételek, a vendég elégedett. Szeretném megtanítani, hogy ezekkel az intelligens főzőberendezésekkel milyen széles spektrumban lehet mozogni az ételkészítésben. Lehet szó rántott dolgokról, sütésről, főzésről, vagy éppen bármilyen extra ételről. Csak a fantáziánk szab határt...

További kérésre segítek felépíteni egy működő konyhai rendszert, ahol az intelligens főzőberendezésekre alapozva lehet dolgozni. Kezdve az árurendeléstől, az előkészületeken (Mise en Place), a konkrét ételkészítésig.

Az oktatás alkalmával:

  • megkóstoljuk a minőséget
  • teszteljük a könnyű kezelhetőséget
  • meggyőződünk a sokoldalúságról a teljesítményről
  • megbeszélünk minden felmerülő kérdést, ötletet
  • megtapasztaljuk a precíz technológiát, amely pontosan azt teszi, amit szeretnék
  • megtapasztaljuk a hatékonyságot
  • kiszámoljuk a többletbevételt, megtakarításokat

Oktatások, Tréningek:

  • normál bemutató (általános RATIONAL bemutató)  2-3 óra
  • tematikus bemutató (tematikus RATIONAL bemutató, a megrendelő igényeinek figyelembe vételével.)  2-3 óra
  • egyszerű betanítás helyileg  (A berendezés használatának betanítása. A funkciók magyarázata. Főzés nincs.) 2-3 óra
  • bővített betanítás helyileg (A berendezés használatának betanítása. Funkciók magyarázata. Főzés: 3-4 féle termék.) 3-4 óra
  • étlapírás, technológiai segítség (megbeszélés szerint)
  • Akadémia tréning (kötetlen beszélgetés, ételek elkészítése együtt)  4-5 óra
     
 
Oktatások, Tréningek - 1. kép

 
 
Oktatások, Tréningek - 2. kép

 
 
Oktatások, Tréningek - 3. kép

 
 
Oktatások, Tréningek - 4. kép

 
 
Oktatások, Tréningek - 5. kép

 
 
Rational
Frima