Oktatások, Tréningek
RATIONAL betanító Chef-ként, az éttermekbe eljutva, a kiállításokon az érdeklődőkkel találkozva, és beszélgetve, telefonhívásokra, email-ekre válaszolva az a tapasztalatom, hogy ezeknek az intelligens főzőberendezéseknek a tulajdonosai, felhasználói nem rendelkeznek átfogó ismeretanyaggal a géphasználat, és egyáltalán a lehetőségeikkel kapcsolatban.
Sokszor azt látom, hogy manuális üzemmódban használják ezeket az intelligens főzőrendszereket, így nem tudják kihasználni a berendezésekben leledző intelligenciát. Nem tudnak költségeket, időt, energiát spórolni, és ami ennél is szomorúbb, hogy az elkészült ételek minősége is sokszor kifogásolható.
Alapvetően két szituációt különböztethetünk meg, a szakácsok nem tudják használni, vagy nem merik használni a berendezéseket. Bár találkoztam már olyan extrém esettel is, ahol féltények voltak a berendezések tudására. De maradjunk az előbb említett két normál esetnél.
Ezek a berendezések nagyon komoly segítségek egy konyha mindennapi életében, rugalmasságukkal, gyorsaságukkal, és az elkészített minőséggel. Ha ki tudjuk használni ezeket a lehetőségeket! A Chef/szakács akkor boldog, ha gyorsan, rugalmasan, felügyelet nélkül, kifogástalan minőségben készítheti el az ételeket. Az étterem tulajdonosoknak pedig fontos a működési költségek alacsonyan tartása. Ez a két szempont is sokszor ütközik egymással.
Szeretném megmutatni, hogy ezek a szempontok tökéletesen megférnek egymás mellett. Lehet boldog a konyha, és lehet elégedett a tulajdonos. A konyháról gyorsan, kifogástalan minőségben érkeznek az ételek, a vendég elégedett. Szeretném megtanítani, hogy ezekkel az intelligens főzőberendezésekkel milyen széles spektrumban lehet mozogni az ételkészítésben. Lehet szó rántott dolgokról, sütésről, főzésről, vagy éppen bármilyen extra ételről. Csak a fantáziánk szab határt...
További kérésre segítek felépíteni egy működő konyhai rendszert, ahol az intelligens főzőberendezésekre alapozva lehet dolgozni. Kezdve az árurendeléstől, az előkészületeken (Mise en Place), a konkrét ételkészítésig.
Az oktatás alkalmával:
- megkóstoljuk a minőséget
- teszteljük a könnyű kezelhetőséget
- meggyőződünk a sokoldalúságról a teljesítményről
- megbeszélünk minden felmerülő kérdést, ötletet
- megtapasztaljuk a precíz technológiát, amely pontosan azt teszi, amit szeretnék
- megtapasztaljuk a hatékonyságot
- kiszámoljuk a többletbevételt, megtakarításokat
Oktatások, Tréningek:
- normál bemutató (általános RATIONAL bemutató) 2-3 óra
- tematikus bemutató (tematikus RATIONAL bemutató, a megrendelő igényeinek figyelembe vételével.) 2-3 óra
- egyszerű betanítás helyileg (A berendezés használatának betanítása. A funkciók magyarázata. Főzés nincs.) 2-3 óra
- bővített betanítás helyileg (A berendezés használatának betanítása. Funkciók magyarázata. Főzés: 3-4 féle termék.) 3-4 óra
- étlapírás, technológiai segítség (megbeszélés szerint)
- Akadémia tréning (kötetlen beszélgetés, ételek elkészítése együtt) 4-5 óra